Tuesday, 15 August 2017

Mary Kay Top 10 unit production..proud of Melaka pretty pink unit.

Haaa...ni keratan akhbar lama. tajuk catchy sangat...Mary Kay lahir usahawan berjaya! TQ mary kay dah berjaya mendidik saya menjadi salah seorang beauty consultant. Keratan akhbar ni semasa Pink Car event saya di Hotel Casa Del Rio Melaka. tq sgt sgt kepada semua tetamu yg hadir...tanpa support all my beauty consultant dan customer, Pink Car Camry ni mungkin tidak menjadi milik saya. Nak pink car camry secara percuma? of course ianya penghargaan dari mary kay company. Di Melaka..sudah ada beberapa pink car dan selalu bertembungkan? hebat penangan mary kay di Melaka. di Malaysia sahaja sudah ada 160++ buah kereta pink car camry. di dunia x tahulah berapa jumlah semua pink car. Ada yang nak pink car ini datang ke tempat anda especially di Melaka untuk free skincare facial mary kay? do contact me ya....



oh ya...Alhamdulillah juga July 2017 mencatat sejarah apabila unit Pretty Pink be in top 10 unit production in Malaysia. Its truely touch and x sangka sgt sgt...among 600 unit di Malaysia..my unit tersenarai. syukur alhamdulillah. tahniah to all my team.

Terima kasih kepada semua customer yang support bizz kecil Mary Kay kami especially org Melaka...love you all !

Kepada semua pembaca budiman, yang ingin mencuba product mary kay secara percuma atau ingin mengetahui career mary kay ( eh mcm kerja kosong pulak kan..)..nak tahu ttg marketing dan bizz plan mary kay....sudi sudi kanlah contact saya

senior sales director, suria , melaka,017 6267065
or email mahnonsuria@gmail.com


Monday, 13 March 2017

MELAKA HOMESTAY..... AYER KEROH

Salam all...

Kali ini saya nak promo homestay saya di Taman Bukit Beruang Bistari ,Ayer Keroh Melaka. 

Rumah yg saya duduki sebelum ni dah saya jadikan homestay...alhamdulillah. Suka area ni sbb dekat dgn MITC, Jusco Ayer Keroh, Hospital pantai, attractions ayer keroh. dalam 15 min dari tol ayer keroh ( kalau x jem he he ). X jauh jugak dengan airport batu berendam Melaka.

Sempena cuti sekolah, mmg ramai yang bawa family bersiar siar ke Melaka...dan ramai antara kita x dapat nak stay hotel sbb ahli keluarga yang ramai...so apa lagi? Jom kita stay Farzana homestay.

Farzana Homestay ni..ada 4 bilik tidur...tapi saya hanya gunakan 3 bilik tidur utk tetamu yg menyewa. alat kelengkapan semua siap...nak basuh baju..masak nasi..semua tersedia. maklumlah kadang kadang tengah malam anak menangis lapar...bolehlah masak nasi utk si anak dan ayah x perlu keluar cari makanan tgh tgh malam. Ada wet and dry kitchen.

Konsep Farzana homestay ni santai santai...mcm tuan rumahnya..( sayalah tu..he he ). Ok..ni gambar Farzana Homestay..sudi sudikanlah wassup / call nak bertanya tanya sebelum booking.






Boleh parking 3 buah kereta dalam pagar. Luar rumah pula nak letak bas pun boleh sbb berhadapan homestay farzana ni tak der rumah lain. ( nanti gambo tuan rumah update kemudian..lupa pulak nak ambik gambo ).


Harga? Farzana Homestay bagi murah murah jer..RM190/ malam. Check in 2.00 pm..check out 12.00 pm keesokkan hari nya.

Jom contact kami...check tarikh yang available

suria 017-6267065
saari 017-2260267

PROMOTION CODE: FARZ10.

Gunakan promotion code ni semasa wassup atau message kami utk dapatkan Promosi Rebet Istimewa.

Bukan homestay mewah tapi keselesaan anda keutamaan kami.


Trusted Homestay Owner;
Suria.

Saturday, 29 October 2016

Mary Kay Life : dari Melaka ke Hong Kong...Feb 2016

Hi everyone..maaflah dah lama saya tidak menulis di blog ni...

Catatan perjalanan saya ke Hong Kong dan juga Dallas, USA juga belum sempat saya coretkan..tapi x per, kita intai few gambar saya masa gi Hong Kong bulan February 2016.


Trip kali ni bukan Education Training Trip tapi trip cuti cuti Hong Kong. Memang enjoy sakan...seronok and i would say..Hong Kong Best.

Jom layan few gambo...tapi sebelum tu..ada yang nak FREE CONSULTATION dari saya tentang penjagaan wajah Mary Kay? Do contact me at 017 6267065, Suria Mary Kay Sales Director Ayer Keroh, Melaka.

masa ni baru sampai hong kong..kami nak ke masjid yg terbesar di hong kong utk solat zohor

minah perasan cantek..ha ha ha




budak gemuk ha ha ha..saya la tu.


suka suka suka..masa ni kat one of the peak at Hong kong

bersama sama some of mary kay sister dalam cable car terpanjang di asia katanya hu hu hu

ok...mak jemah soping..x hingat dunia. mas ni tgh pilih brooch mutiara untuk mak saya..yeay

Hong Kong Disneyland!

ntah pasal apa ler persembahan kat Disney Hong Kong ni..layankan ajer
yeay..souvinier untuk my beauty consultant



Wednesday, 3 February 2016

FIND US MARY KAY JB / PONTIAN / KLUANG / KULAI / MUAR / TANGKAK / KOTA TINGGI


 Salam dan selamat pagi......


Mohon maaf buat pengunjung setia blog saya yang menunggu -nunggu bilalaaa tuan nak update blog. hi hi.
Well...tuannya sentiasa busy melayan kelas kecantikan Mary Kay
( Free tau !)...hantar barang ke customer ..x dapat hantar..saya guna khidmat pos laju...untuk pos barang barang customer. TQ Pos Laju!

Delivery malam tadi....Sesiapa sekitar Bandar Melaka..in sha Allah saya boleh deliver hingga ke pintu rumah / pejabat anda.

Bagi Customer yang jauh..tapi dekat di hati saya...terima kasih atas sokongan. Saya tetap akan pos product mary kay kesayangan anda. Hari saya pergi post barang ialah Jumaat setiap minggu. Jumaat yer...jgn lewat order. Nanti kena tunggu jumaat minggu hadapannya.

Haaa cerita terbaru? pastinya saya baru balik dari Sarawak untuk menghadiri  leadership conference ( LC ) ..eksklusif untuk Sales Director Mary Kay

Sales Director Mary Kay...We LOVE Mary Kay! Pullman Sarawak January 2016

Seronok dengan training..bertambah seronok sebab Mary Kay company sgt menjaga kita macam seolah olah kita ni mmg staff yang bekerja dengan company But we all ni only beauty consultant ( BC ) yang di'certified' oleh MK ( wokey..kena gi training ESRS 2 hari okay...untuk dapatkan sijil Beauty Consultant MK ). LOVE n Caring from the company membuatkan ramai wanita jatuh cinta dan buat fulltime mary kay. Saya? masih part time....sebab? saya suka semua kerja saya ( giler kerja ki ki..). Tak der laaaa....saya seronok bekerja dan seronok sgt sgt dengan MK sbb bagi ruang pada saya untuk sharing MK secara part time.....( Eh ada cara tau camner nak buat part time...haaaa MK akan ajar. Serius! MK company teach us on how to balance and prioritize our life). Education training MK best giler..

Mary Kay Education path..follow jangan tak follow...best!

Ok..nak kabo ni...9 January ritu ada buat Mary Kay Guest Event Kat Nilai...wallahhh...alhamdulilllah..majlis penuh makna berjaya. Ramai wanita happy tau.. dapat tahu lebih jelas..apa itu Mary Kay. Bukan sekadar dengar dan lihat....yang hadir pun dapat hadiah...dapat try product free..balik dari event..muka bersinar sinar..ha ha ( almaklum ler ..pakai Botanical mask Mary kay..)

Haaa...camni cara pakai mask. Macam si Syuhada ni...:p. Pipi naik toing toing pakai botanical mask ni...best!! Sebab tu kan..kalau you all perasan..org yang dah lama pakai MK ni..muka terbentuk cantik jer....V shape gitu wpun sbnarnya tembam. elok terletak....
  Orang Nilai yang x dapat dtg..jangan keciwa... Nurul sedia membantu. Call Nurul for Mary Kay Nilai Skincare Class/ appointment / just nak tanya - tanya berkenalan dengan Mary kay. Ni no tel Nurul : 0133683356 ( Beauty Consultant Mary Kay Nilai, USIM, Tampin, Bukit Mahkota , Sepang )

Since ada yang x dapat hadir ke Nilai hari tu.....meh ambik peluang datang Mary Kay Guest Event di Johor Bahru pulak...

Bila tu ?
27 Februari 2017 ( Sabtu 10.00 pagi) SAVE THE DATE!!!!

Kat mana tu ?

Mary Kay  Beauty Centre Johor Bahru
Level 13 A Menara Pelangi , Johor Bahru ..( LETS WAZE )

Apa ada ? mcm mcm ada....saya excited ni nak wrap hadiah product MK buat yang istimewa yang hadir ke majlis tu nanti...


Oh...x sabar nak tunngu 27/2? Dont worry.... saya ada rakan- rakan Beauty Consultant yang setia nak sharing tentang Mary Kay. Jom...call this number NOW for FREE CONSULTATION. Cepat cepat call kami...ada sesuatu istimewa menanti anda ! sekiranya anda berhajat untuk menghadiri kelas kecantikan kami ( Skincare / Facial Class )...kami sedia nak buat class ni secara percuma.  Class tidak berbayar yer...Percuma.

Sessi belajar penjagaan muka bersama Mary Kay di rumah saya....anda selesa di mana? jom buat appointment...
 
Ish..x sabar nak tahu tentang Mary Kay yang meletop letop ni..... 
Lets contact them NOW!

* From Google image * Tunggu lah yer saya ada telefon pink he he..cutekan?


Syuhada  017- 2442312
 ( Beauty Consultant Mary Kay JB, Skudai , Kulai , Pontian )
  
Selit skit gambo syuhada..dulu dia bnyk jerawat..sekarang tidak lagi. Alhamdulillah berkat kesabaran setia bersama Mary Kay. Dulu pengguna..sekarang Beauty Consultant. Nak tahu syuhada pakai apa? tentulah Mary kay..!range mana? bolehlah wassup tanya dia...syuhada sedia membantu

Reen 016-6972456 
( Beauty Consultant Mary Kay UTM skudai, Kluang, Simpang Renggam )

Jannah 013 7964559  
 (Beauty ConsultantMary Kay Muar,tangkak,parit sulong,batu pahat)

Faulina 012 7593480 
 ( Beauty Consultant Mary Kay Kempas, Johor Bahru , Pontian )

Syedah 016 7426793
  ( Beauty Consultant Mary Kay JB , senai , Kota tinggi , Felda Bukit Apeng )


dari Kiri, Syuhada, adiba ( miss you !) , saya ( tudung biru blkg), Nurul (pink), faulina..kenangan di Career Conference Mary Kay Berjaya Time Square

Sehingga ketemu lagi....

Not to forget....orang Melaka...jangan lupa call saya yer ....temujanji eksklusif gitu...

Kiri ( saya ), SD Suria dan kanan , SD Rabiah. Kami Sales Director di Melaka...perjalanan kami dalam Mary Kay banyak persamaan....Tq Sd Rabiah aka Bib who always give inspiration.


Love and Believe,
Suria 0176267065
Independant Sales Director ( SD )
Melaka


Wednesday, 23 September 2015

Sales Director Mary Kay di Melaka

Salam semua...ya ampun blog saya dah bersawang-sawang but dont worry i am still doing my part time job as Mary Kay beauty consultant.

Tahun 2015 adalah tahun yang amat cemerlang ( amboi..cemerlang lah sangat kan..) dalam pencapaian saya dalam kerjaya Mary Kay Beauty Consultant.

alhamdulillah berkat kesabaran dan juga konsisten sharing mary kay to all women out there, menjadi Sales Director Mary Kay adalah sesuatu yang tidak pernah terlintas , alhamdulillah alhamdulillah, kini saya adalah salah seorang Sales Director( SD)Mary Kay di Melaka. Pasaran Mary kay Melaka masih agak baru dan masih terbentang luas peluang peluang yang ada. Nak berjual x perlu jauh-jauh, populasi sekitar Melaka sudah cukup untuk menjana pendapatan yang best.

Sebelum menjadi SD , apa yang saya buat hanyalah PERGI ke setiap kurus/ training yang dijalankan oleh company. Dari situ saya mula belajar tentang business...tentang kecantikan..penjagaan wajah. terus terang saya seronok bila dapat buat kelas penjagaan wajah atau dapat share Mk one to one consultation kepada customer. Modul training yang telah ditetapkan oleh company membuatkan setiap BC ( beauty consultant) mendapat input yang sama. Best sgt best...bagi sesiapa yang baru menyertai Mary Kay..jangan lupa ke kelas ESRS, kelas asas bagi Bc baru, dan seterusnya ke training training lain.

3 bulan saya tempuhi DIQ ( director in qualification) sebelum disahkan menjadi SD. Mary kay tidak akan membenarkan kita as beauty consultant terkapai kapai. Nak jadi SD pun..company akan guide kita . Interview saya sebelum melangkah ke alam Sales Director betul betul membuka minda saya tetang strategi dan juga peluang bisness yang ada. Yes..interview saya selama 3 jam berbaloi bila saya diterima utk menjalani DIQ.

Alhamdulillah alhamdulillah...DIQ yang dirancang selama 4 bulan...berkahir dengan mudah selama 3 bulan. saya start DIQ pada Januari 2015 dan complete pada Mac 2015. semasa tempoh DIQ , saya berkesempatan menunaikan umrah pada februari yang lalu. Di depan kaabah saya berdoa ' ya Allah jika benar langkahku ini dalam Mary Kay..permudahkanlah..permudahkanlah '. Amin. Dan saya begitu telus bgtahu suami, mak dan ayah saya...saya akan buat dan teruskan aktiviti saya dalam Mary Kay. saya minta mereka juga doakan saya....alhamdulillah juga..duit belanja saya di saudi saya gunakan sepenuhnya duit hasil titik peluh saya dalam Mary Kay. thank you Allah.


Bersama mama da ayah....tq for your support walaupun mula mula mama agak bimbang bila saya menceburkan diri dalam mary kay...takut balik malam malam katanya tapi tidak sebenarnya. Mary Kay mengajar saya bagaimana membahgaikan masa dan saya sgt ikut philosphy mary kay utk mengutamakan 1) Tuhan 2) family dan 3) Career.

Balik dari umrah, saya teruskan DIQ saya....saya ikut sahaja tips yang diberikan oleh Mary Kay, Share..share..dan share! alhamdulillah pada bulan April 2015, saya debut as New Sales Director MK.

30 Mei, Majlis Debut saya as New Sales Director telah diadakan di hotel seri malaysia, ayer keroh.
terrima kasih kepada semua senior Sd yang hadir dan juga tetamu yang sudi meluangkan masa mengikuti kelas penjagaan wajah ( skincare class) sebelum acara bermula.

syuhada...BC saya yang menyediakan video utk majlis ini


Suami suami SD ....thanks for all the support


the gift

Tiada kata yang dapat saya ungkapkan....Alhamdulillah , terima kasih Allah..dengan izinNYA saya meneruskan langkah saya sebagai Sales Director . Bertambah manis apabila majlis ini saya sambut sekali dengan Anniversary Perkahwinan yang ke 13.


Tq Crowd!

Anniversary kami yang ke 13..alhamdulilah

Barisan Sales Director yang hadir..love you all!
My Senior Sales Director, My classmate Siti Nora..tq kerana perkenalkan MK kepada saya...

Red Jackets and Beauty consultant

To all especially di Melaka...yang ingin mencuba dan rasai kelainan hebatnya product Mary Kay...bolehlah hubungi saya 017-6267065 utk FREE consultation dan skincare session. Try nd feel it! pasti jatuh cinta...misi saya nak cantikan orang Melaka dengan Mary kay! 

saya tahu ada orang Melaka yang berminat nak jadi beauty consultant macam kami disamping menjana pendapatan sampingan dengan modal yang rendah. Jangan malu malu future Beauty Consultant Mary Kay Melaka...saya akan tunjukkan satu persatu tapi yang paling penting anda mesti suka bidang kecantikan dan juga mesti ada yang hati ikhlas luhur untuk membantu wanita lain...membantu x semestinya berbisness....guide wanita mendapatkan kulit yang sihat juga adalah bantuan ikhlas yang saya rasa sungguh seronok nak share. Hubungi saya untuk temujanji istimewa....( Free gift awaiting you..:)

Ayuh Mary Kay Melaka....jom jom kita gegarkan Melaka dengan wanita wanita anggun lagi sopan santun ( yup...di mary kay kami diajar memakai skirt labuh supaya lebih kelihatan feminin...dan semestinya nampak lebih sopan..ooo i like! )

Semoga kita bertemu lagi

Suria,
Independant Sales Director
Mary Kay, Melaka
0176267065.

Thursday, 4 December 2014

Jeragat? Oh..mana nak cari produk jeragat....

salam....apa khabar semua?

Kali ini saya nak share berkenaan set jeragat Mary Kay. Ok...dalam banyak banyak masalah kulit , masalah jeragat adalah antara yang sukar untuk dibendung.

Bagaimana Jeragat boleh terjadi?
- pigmentation atau hypermigmentation ( dark spot ) terjadi bila kulit muka terdedah kepada ultravviolet ( cahaya matahari).
- Juga..boleh disebabkan oleh parut jerawat, perubahan hormon ( ageing factor),faktor pemakanan dan juga side effect sesetengah ubat.

Ok..bagaimana product pengelupasan boleh menyebabkan terjadiknya jeragat?
Simple...! kulit mengulupas..kulit nampak licin dan gebu seawal 7 hari..tapi tahu kah anda...lapisan kulit yang dah mengelupas tu mendedahkan lapisan kulit bawah kepada cahaya matahari?
yup..mmg mula mula kulit berseri..tapi lepas tu..bila kulit lapisan bawah sentiasa dipanah matahari..maka terjadilah jeragat..pigmentation.

Sebab tu..ramai diantara kita yang perasan..masa mula mula pakai product magic..seawal 7 hari dah gebu....kulit ok jerk..tapi bila umur masuk 30 an..terutama selepas 30an..product yg dipakai x berkesan lagi. Kulit kusam. Jeragat muncul...hu hu .

Bila dah macam ni.. ( saya lah tu..), baru lah nak carik product yang selamat.

Ok..jom ketahui tentang Mary Kay Melacep set..


Dari tumbuhan apa..melacep ni?
Melacep dirumus daripada 

1. Kekadu Plum , buah daripada pedalaman Australia yang tinggi antioxidant
2. Ekstract Ferula Foetida - tumbuhan yang kaya dengan vitamin C dari Mediterranean
3. Ekstract biji helianthus annuus - dari bunga matahari yang melindungi kulit dari kerosakan UV
4. Lactobacillus! ( yang ni mmg bidang saya...he he..good bacteria yang meningkatkan imun system..dan sesuai untuk perapi kulit ).

Best sangat ke Melacep Ni? Tak cuba tak tahu...kena lah usaha untuk pudarkan jeragat dan pigmentation. Takkan nak tunggu pipi naik hitam baru nak carik pencegah....alamatnya mmg lambat untuk hilang. Pigmentatation yang baru pun ambik masa untuk pudar..

Ni hasil yang dibuat oleh pakar clinical Mary Kay terhadap melacep..


ok...call saya untuk penerangan lanjut atau dapatkan temujanji FREE mary kay skincare session. Jom try product Mary Kay! pasti tertawan...

call 017-6267065 atau boleh jumpa saya di Manis & Such Butik , Taman Ayer Keroh Permai, Melaka.

suria
Independant Beauty Consultant
mary kay

Sunday, 5 October 2014

Mary Kay and Me @ Melaka/ Muar/ Segamat/ Seremban

salam...

dah lama juga tak update blog ni...konon hari tu nak update cerita saya ke Hangzhou bersama Mary kay...tapi nampaknya tuan empunya blog ini tidak dapat curi masa nak update cerita hu hu....tepek ler gambar sekeping 2-3kpg kat sini eh .....


* Terima kasih Mary Kay bagi free stay kat Hotel 6 bintang Grand Parkray Hangzhou. Bilik air see through okay....tu yang nampak clear bercermin is actually bilik air...kena turunkan blinder sebelum mandi..he he..*
* di kilang Mary Kay di Hangzhou -hanya untuk pasaran China. Negara -negara lain semua product Mary Kay dari Dallas , USA termasuk Malaysia *

* Bersama Sales Director fatin dan kak Naemah....oh suka sgt berkawan dengan mereka
 

Ok...saya masih aktif bersama Mary Kay dan semakin berkembang aktiviti mary kay saya..alhamdulillah. Mmmmm dari pakai sendiri akhirnya terjebak dengan dunia Mary kay. Oh i love it dikelilingi wanita-wanita....( x der ler rasa pergerakan terbatas..kalau ada lelaki pasti saya akan jadik shy shy cat..ha ha )

hari ni just nak update skit perkembangan Mary Kay saya..alhamdulillah kini saya Future Indepedant Sales Director...hajat di hati kalau boleh nak ler sampai ke tahap Director , lebih seronok side income dan juga seronok beraktiviti. Anda berminat nak tahu aktiviti -aktiviti Mary Kay? jangan segan segan call saya tau.....

JERAWAT! dulu eksyen tak nak pakai mary kay sbb konon konon nak try lah dulu product buatan Malaysia..tapi masalahnya kulit saya jadik makin teruk. So terus decide tukar MARY KAY! umur dah nak masuk 40 an ..ecehhh..tapi jerawat masih tumbuh hu hu hu ( ntah terlebih hormon apa lah saya agaknya..)

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaa....ni saya:

* sebenarnya malu giler nak tepek gambo ni..sangat tak suka tgk muka dulu penuh jerawat dan bekas jerawat....tapi kini tidak lagi..walaupun akan tumbuh jerawat 1-2 ketul bila nak period, tapi saya amat puas hati sbb tak perlu bimbang..nanti jerawat akan susut dan kecut dengan cepat. Kulit saya kini bertambah sihat..saya akan teruskan pakai Mary kay sampai semua bekas jerawat saya hilang sepenuhnya..*

 
Nak tahu saya pakai apa untuk memulihkan muka saya? pm/ wassup / call saya .. 
0176267065 ( suria).

MARY KAY 50 years excellence...jom sertai skincare class Mary Kay saya di sekitar Muar, Melaka, Seremban....saya berhajat juga nak buat skincare class di Batu Pahat & Johor Bahru & Kuantan.


tata...sehingga jumpa lagi,
suria
mary kay beauty consultant,
ayer keroh, Melaka.
0176267065