Saturday, 29 October 2016

Mary Kay Life : dari Melaka ke Hong Kong...Feb 2016

Hi everyone..maaflah dah lama saya tidak menulis di blog ni...

Catatan perjalanan saya ke Hong Kong dan juga Dallas, USA juga belum sempat saya coretkan..tapi x per, kita intai few gambar saya masa gi Hong Kong bulan February 2016.


Trip kali ni bukan Education Training Trip tapi trip cuti cuti Hong Kong. Memang enjoy sakan...seronok and i would say..Hong Kong Best.

Jom layan few gambo...tapi sebelum tu..ada yang nak FREE CONSULTATION dari saya tentang penjagaan wajah Mary Kay? Do contact me at 017 6267065, Suria Mary Kay Sales Director Ayer Keroh, Melaka.

masa ni baru sampai hong kong..kami nak ke masjid yg terbesar di hong kong utk solat zohor

minah perasan cantek..ha ha ha




budak gemuk ha ha ha..saya la tu.


suka suka suka..masa ni kat one of the peak at Hong kong

bersama sama some of mary kay sister dalam cable car terpanjang di asia katanya hu hu hu

ok...mak jemah soping..x hingat dunia. mas ni tgh pilih brooch mutiara untuk mak saya..yeay

Hong Kong Disneyland!

ntah pasal apa ler persembahan kat Disney Hong Kong ni..layankan ajer
yeay..souvinier untuk my beauty consultant



Wednesday, 3 February 2016

FIND US MARY KAY JB / PONTIAN / KLUANG / KULAI / MUAR / TANGKAK / KOTA TINGGI


 Salam dan selamat pagi......


Mohon maaf buat pengunjung setia blog saya yang menunggu -nunggu bilalaaa tuan nak update blog. hi hi.
Well...tuannya sentiasa busy melayan kelas kecantikan Mary Kay
( Free tau !)...hantar barang ke customer ..x dapat hantar..saya guna khidmat pos laju...untuk pos barang barang customer. TQ Pos Laju!

Delivery malam tadi....Sesiapa sekitar Bandar Melaka..in sha Allah saya boleh deliver hingga ke pintu rumah / pejabat anda.

Bagi Customer yang jauh..tapi dekat di hati saya...terima kasih atas sokongan. Saya tetap akan pos product mary kay kesayangan anda. Hari saya pergi post barang ialah Jumaat setiap minggu. Jumaat yer...jgn lewat order. Nanti kena tunggu jumaat minggu hadapannya.

Haaa cerita terbaru? pastinya saya baru balik dari Sarawak untuk menghadiri  leadership conference ( LC ) ..eksklusif untuk Sales Director Mary Kay

Sales Director Mary Kay...We LOVE Mary Kay! Pullman Sarawak January 2016

Seronok dengan training..bertambah seronok sebab Mary Kay company sgt menjaga kita macam seolah olah kita ni mmg staff yang bekerja dengan company But we all ni only beauty consultant ( BC ) yang di'certified' oleh MK ( wokey..kena gi training ESRS 2 hari okay...untuk dapatkan sijil Beauty Consultant MK ). LOVE n Caring from the company membuatkan ramai wanita jatuh cinta dan buat fulltime mary kay. Saya? masih part time....sebab? saya suka semua kerja saya ( giler kerja ki ki..). Tak der laaaa....saya seronok bekerja dan seronok sgt sgt dengan MK sbb bagi ruang pada saya untuk sharing MK secara part time.....( Eh ada cara tau camner nak buat part time...haaaa MK akan ajar. Serius! MK company teach us on how to balance and prioritize our life). Education training MK best giler..

Mary Kay Education path..follow jangan tak follow...best!

Ok..nak kabo ni...9 January ritu ada buat Mary Kay Guest Event Kat Nilai...wallahhh...alhamdulilllah..majlis penuh makna berjaya. Ramai wanita happy tau.. dapat tahu lebih jelas..apa itu Mary Kay. Bukan sekadar dengar dan lihat....yang hadir pun dapat hadiah...dapat try product free..balik dari event..muka bersinar sinar..ha ha ( almaklum ler ..pakai Botanical mask Mary kay..)

Haaa...camni cara pakai mask. Macam si Syuhada ni...:p. Pipi naik toing toing pakai botanical mask ni...best!! Sebab tu kan..kalau you all perasan..org yang dah lama pakai MK ni..muka terbentuk cantik jer....V shape gitu wpun sbnarnya tembam. elok terletak....
  Orang Nilai yang x dapat dtg..jangan keciwa... Nurul sedia membantu. Call Nurul for Mary Kay Nilai Skincare Class/ appointment / just nak tanya - tanya berkenalan dengan Mary kay. Ni no tel Nurul : 0133683356 ( Beauty Consultant Mary Kay Nilai, USIM, Tampin, Bukit Mahkota , Sepang )

Since ada yang x dapat hadir ke Nilai hari tu.....meh ambik peluang datang Mary Kay Guest Event di Johor Bahru pulak...

Bila tu ?
27 Februari 2017 ( Sabtu 10.00 pagi) SAVE THE DATE!!!!

Kat mana tu ?

Mary Kay  Beauty Centre Johor Bahru
Level 13 A Menara Pelangi , Johor Bahru ..( LETS WAZE )

Apa ada ? mcm mcm ada....saya excited ni nak wrap hadiah product MK buat yang istimewa yang hadir ke majlis tu nanti...


Oh...x sabar nak tunngu 27/2? Dont worry.... saya ada rakan- rakan Beauty Consultant yang setia nak sharing tentang Mary Kay. Jom...call this number NOW for FREE CONSULTATION. Cepat cepat call kami...ada sesuatu istimewa menanti anda ! sekiranya anda berhajat untuk menghadiri kelas kecantikan kami ( Skincare / Facial Class )...kami sedia nak buat class ni secara percuma.  Class tidak berbayar yer...Percuma.

Sessi belajar penjagaan muka bersama Mary Kay di rumah saya....anda selesa di mana? jom buat appointment...
 
Ish..x sabar nak tahu tentang Mary Kay yang meletop letop ni..... 
Lets contact them NOW!

* From Google image * Tunggu lah yer saya ada telefon pink he he..cutekan?


Syuhada  017- 2442312
 ( Beauty Consultant Mary Kay JB, Skudai , Kulai , Pontian )
  
Selit skit gambo syuhada..dulu dia bnyk jerawat..sekarang tidak lagi. Alhamdulillah berkat kesabaran setia bersama Mary Kay. Dulu pengguna..sekarang Beauty Consultant. Nak tahu syuhada pakai apa? tentulah Mary kay..!range mana? bolehlah wassup tanya dia...syuhada sedia membantu

Reen 016-6972456 
( Beauty Consultant Mary Kay UTM skudai, Kluang, Simpang Renggam )

Jannah 013 7964559  
 (Beauty ConsultantMary Kay Muar,tangkak,parit sulong,batu pahat)

Faulina 012 7593480 
 ( Beauty Consultant Mary Kay Kempas, Johor Bahru , Pontian )

Syedah 016 7426793
  ( Beauty Consultant Mary Kay JB , senai , Kota tinggi , Felda Bukit Apeng )


dari Kiri, Syuhada, adiba ( miss you !) , saya ( tudung biru blkg), Nurul (pink), faulina..kenangan di Career Conference Mary Kay Berjaya Time Square

Sehingga ketemu lagi....

Not to forget....orang Melaka...jangan lupa call saya yer ....temujanji eksklusif gitu...

Kiri ( saya ), SD Suria dan kanan , SD Rabiah. Kami Sales Director di Melaka...perjalanan kami dalam Mary Kay banyak persamaan....Tq Sd Rabiah aka Bib who always give inspiration.


Love and Believe,
Suria 0176267065
Independant Sales Director ( SD )
Melaka


Wednesday, 23 September 2015

Sales Director Mary Kay Melaka

Salam semua...ya ampun blog saya dah bersawang-sawang but dont worry i am still doing my part time job as Mary Kay beauty consultant.

Tahun 2015 adalah tahun yang amat cemerlang ( amboi..cemerlang lah sangat kan..) dalam pencapaian saya dalam kerjaya Mary Kay Beauty Consultant.

alhamdulillah berkat kesabaran dan juga konsisten sharing mary kay to all women out there, menjadi Sales Director Mary Kay adalah sesuatu yang tidak pernah terlintas , alhamdulillah alhamdulillah, kini saya adalah salah seorang Sales Director( SD)Mary Kay di Melaka. Pasaran Mary kay Melaka masih agak baru dan masih terbentang luas peluang peluang yang ada. Nak berjual x perlu jauh-jauh, populasi sekitar Melaka sudah cukup untuk menjana pendapatan yang best.

Sebelum menjadi SD , apa yang saya buat hanyalah PERGI ke setiap kurus/ training yang dijalankan oleh company. Dari situ saya mula belajar tentang business...tentang kecantikan..penjagaan wajah. terus terang saya seronok bila dapat buat kelas penjagaan wajah atau dapat share Mk one to one consultation kepada customer. Modul training yang telah ditetapkan oleh company membuatkan setiap BC ( beauty consultant) mendapat input yang sama. Best sgt best...bagi sesiapa yang baru menyertai Mary Kay..jangan lupa ke kelas ESRS, kelas asas bagi Bc baru, dan seterusnya ke training training lain.

3 bulan saya tempuhi DIQ ( director in qualification) sebelum disahkan menjadi SD. Mary kay tidak akan membenarkan kita as beauty consultant terkapai kapai. Nak jadi SD pun..company akan guide kita . Interview saya sebelum melangkah ke alam Sales Director betul betul membuka minda saya tetang strategi dan juga peluang bisness yang ada. Yes..interview saya selama 3 jam berbaloi bila saya diterima utk menjalani DIQ.

Alhamdulillah alhamdulillah...DIQ yang dirancang selama 4 bulan...berkahir dengan mudah selama 3 bulan. saya start DIQ pada Januari 2015 dan complete pada Mac 2015. semasa tempoh DIQ , saya berkesempatan menunaikan umrah pada februari yang lalu. Di depan kaabah saya berdoa ' ya Allah jika benar langkahku ini dalam Mary Kay..permudahkanlah..permudahkanlah '. Amin. Dan saya begitu telus bgtahu suami, mak dan ayah saya...saya akan buat dan teruskan aktiviti saya dalam Mary Kay. saya minta mereka juga doakan saya....alhamdulillah juga..duit belanja saya di saudi saya gunakan sepenuhnya duit hasil titik peluh saya dalam Mary Kay. thank you Allah.


Bersama mama da ayah....tq for your support walaupun mula mula mama agak bimbang bila saya menceburkan diri dalam mary kay...takut balik malam malam katanya tapi tidak sebenarnya. Mary Kay mengajar saya bagaimana membahgaikan masa dan saya sgt ikut philosphy mary kay utk mengutamakan 1) Tuhan 2) family dan 3) Career.

Balik dari umrah, saya teruskan DIQ saya....saya ikut sahaja tips yang diberikan oleh Mary Kay, Share..share..dan share! alhamdulillah pada bulan April 2015, saya debut as New Sales Director MK.

30 Mei, Majlis Debut saya as New Sales Director telah diadakan di hotel seri malaysia, ayer keroh.
terrima kasih kepada semua senior Sd yang hadir dan juga tetamu yang sudi meluangkan masa mengikuti kelas penjagaan wajah ( skincare class) sebelum acara bermula.

syuhada...BC saya yang menyediakan video utk majlis ini


Suami suami SD ....thanks for all the support


the gift

Tiada kata yang dapat saya ungkapkan....Alhamdulillah , terima kasih Allah..dengan izinNYA saya meneruskan langkah saya sebagai Sales Director . Bertambah manis apabila majlis ini saya sambut sekali dengan Anniversary Perkahwinan yang ke 13.


Tq Crowd!

Anniversary kami yang ke 13..alhamdulilah

Barisan Sales Director yang hadir..love you all!
My Senior Sales Director, My classmate Siti Nora..tq kerana perkenalkan MK kepada saya...

Red Jackets and Beauty consultant

To all especially di Melaka...yang ingin mencuba dan rasai kelainan hebatnya product Mary Kay...bolehlah hubungi saya 017-6267065 utk FREE consultation dan skincare session. Try nd feel it! pasti jatuh cinta...misi saya nak cantikan orang Melaka dengan Mary kay! 

saya tahu ada orang Melaka yang berminat nak jadi beauty consultant macam kami disamping menjana pendapatan sampingan dengan modal yang rendah. Jangan malu malu future Beauty Consultant Mary Kay Melaka...saya akan tunjukkan satu persatu tapi yang paling penting anda mesti suka bidang kecantikan dan juga mesti ada yang hati ikhlas luhur untuk membantu wanita lain...membantu x semestinya berbisness....guide wanita mendapatkan kulit yang sihat juga adalah bantuan ikhlas yang saya rasa sungguh seronok nak share. Hubungi saya untuk temujanji istimewa....( Free gift awaiting you..:)

Ayuh Mary Kay Melaka....jom jom kita gegarkan Melaka dengan wanita wanita anggun lagi sopan santun ( yup...di mary kay kami diajar memakai skirt labuh supaya lebih kelihatan feminin...dan semestinya nampak lebih sopan..ooo i like! )

Semoga kita bertemu lagi

Suria,
Independant Sales Director
Mary Kay, Melaka
0176267065.

Thursday, 4 December 2014

Jeragat? Oh..mana nak cari produk jeragat....

salam....apa khabar semua?

Kali ini saya nak share berkenaan set jeragat Mary Kay. Ok...dalam banyak banyak masalah kulit , masalah jeragat adalah antara yang sukar untuk dibendung.

Bagaimana Jeragat boleh terjadi?
- pigmentation atau hypermigmentation ( dark spot ) terjadi bila kulit muka terdedah kepada ultravviolet ( cahaya matahari).
- Juga..boleh disebabkan oleh parut jerawat, perubahan hormon ( ageing factor),faktor pemakanan dan juga side effect sesetengah ubat.

Ok..bagaimana product pengelupasan boleh menyebabkan terjadiknya jeragat?
Simple...! kulit mengulupas..kulit nampak licin dan gebu seawal 7 hari..tapi tahu kah anda...lapisan kulit yang dah mengelupas tu mendedahkan lapisan kulit bawah kepada cahaya matahari?
yup..mmg mula mula kulit berseri..tapi lepas tu..bila kulit lapisan bawah sentiasa dipanah matahari..maka terjadilah jeragat..pigmentation.

Sebab tu..ramai diantara kita yang perasan..masa mula mula pakai product magic..seawal 7 hari dah gebu....kulit ok jerk..tapi bila umur masuk 30 an..terutama selepas 30an..product yg dipakai x berkesan lagi. Kulit kusam. Jeragat muncul...hu hu .

Bila dah macam ni.. ( saya lah tu..), baru lah nak carik product yang selamat.

Ok..jom ketahui tentang Mary Kay Melacep set..


Dari tumbuhan apa..melacep ni?
Melacep dirumus daripada 

1. Kekadu Plum , buah daripada pedalaman Australia yang tinggi antioxidant
2. Ekstract Ferula Foetida - tumbuhan yang kaya dengan vitamin C dari Mediterranean
3. Ekstract biji helianthus annuus - dari bunga matahari yang melindungi kulit dari kerosakan UV
4. Lactobacillus! ( yang ni mmg bidang saya...he he..good bacteria yang meningkatkan imun system..dan sesuai untuk perapi kulit ).

Best sangat ke Melacep Ni? Tak cuba tak tahu...kena lah usaha untuk pudarkan jeragat dan pigmentation. Takkan nak tunggu pipi naik hitam baru nak carik pencegah....alamatnya mmg lambat untuk hilang. Pigmentatation yang baru pun ambik masa untuk pudar..

Ni hasil yang dibuat oleh pakar clinical Mary Kay terhadap melacep..


ok...call saya untuk penerangan lanjut atau dapatkan temujanji FREE mary kay skincare session. Jom try product Mary Kay! pasti tertawan...

call 017-6267065 atau boleh jumpa saya di Manis & Such Butik , Taman Ayer Keroh Permai, Melaka.

suria
Independant Beauty Consultant
mary kay

Sunday, 5 October 2014

Mary Kay and Me @ Melaka/ Muar/ Segamat/ Seremban

salam...

dah lama juga tak update blog ni...konon hari tu nak update cerita saya ke Hangzhou bersama Mary kay...tapi nampaknya tuan empunya blog ini tidak dapat curi masa nak update cerita hu hu....tepek ler gambar sekeping 2-3kpg kat sini eh .....


* Terima kasih Mary Kay bagi free stay kat Hotel 6 bintang Grand Parkray Hangzhou. Bilik air see through okay....tu yang nampak clear bercermin is actually bilik air...kena turunkan blinder sebelum mandi..he he..*
* di kilang Mary Kay di Hangzhou -hanya untuk pasaran China. Negara -negara lain semua product Mary Kay dari Dallas , USA termasuk Malaysia *

* Bersama Sales Director fatin dan kak Naemah....oh suka sgt berkawan dengan mereka
 

Ok...saya masih aktif bersama Mary Kay dan semakin berkembang aktiviti mary kay saya..alhamdulillah. Mmmmm dari pakai sendiri akhirnya terjebak dengan dunia Mary kay. Oh i love it dikelilingi wanita-wanita....( x der ler rasa pergerakan terbatas..kalau ada lelaki pasti saya akan jadik shy shy cat..ha ha )

hari ni just nak update skit perkembangan Mary Kay saya..alhamdulillah kini saya Future Indepedant Sales Director...hajat di hati kalau boleh nak ler sampai ke tahap Director , lebih seronok side income dan juga seronok beraktiviti. Anda berminat nak tahu aktiviti -aktiviti Mary Kay? jangan segan segan call saya tau.....

JERAWAT! dulu eksyen tak nak pakai mary kay sbb konon konon nak try lah dulu product buatan Malaysia..tapi masalahnya kulit saya jadik makin teruk. So terus decide tukar MARY KAY! umur dah nak masuk 40 an ..ecehhh..tapi jerawat masih tumbuh hu hu hu ( ntah terlebih hormon apa lah saya agaknya..)

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaa....ni saya:

* sebenarnya malu giler nak tepek gambo ni..sangat tak suka tgk muka dulu penuh jerawat dan bekas jerawat....tapi kini tidak lagi..walaupun akan tumbuh jerawat 1-2 ketul bila nak period, tapi saya amat puas hati sbb tak perlu bimbang..nanti jerawat akan susut dan kecut dengan cepat. Kulit saya kini bertambah sihat..saya akan teruskan pakai Mary kay sampai semua bekas jerawat saya hilang sepenuhnya..*

 
Nak tahu saya pakai apa untuk memulihkan muka saya? pm/ wassup / call saya .. 
0176267065 ( suria).

MARY KAY 50 years excellence...jom sertai skincare class Mary Kay saya di sekitar Muar, Melaka, Seremban....saya berhajat juga nak buat skincare class di Batu Pahat & Johor Bahru & Kuantan.


tata...sehingga jumpa lagi,
suria
mary kay beauty consultant,
ayer keroh, Melaka.
0176267065
 


Tuesday, 20 May 2014

Ikhlas dalam Mary kay. FIND us @ Melaka / Muar / Segamat/ Sg.Petani

Alhamdulillah..semakin ramai yang bertanya dan ingin mencuba kebaikan product Mary Kay.  Saya kini rasa seronok share all about Mary Kay with women out there! Kini masa lapang saya terisi dengan aktiviti 'mencantik', 'merawat' ,'memaintain' ( what ever ) wajah wanita- wanita di luar sana.

Saya selalu berpesan dengan team saya ( eh dah ada team? Yes!)
...bila jumpa customer pastikan kena 'Ikhlaskan' diri.
Ikhlas...berkongsi info tentang Mary kay! ( suka sgt nak share pasal info tumbuhan bahan utama mary kay...:)
Ikhlas...nak bagi tunjuk ajar..cara-cara nak jaga muka ( tak kiralah customer kita tu pakai product apa)
Ikhlas...nak bantu customer ( walaupun tiada jualan..its ok..yang penting kita Ikhlas nak bagi ilmu penjagaan muka)
Ikhlas...dalam perbualan
Ikhlas...dalam mengesyorkan product

Saya sentiasa hormat apa sahaja product yang customer saya pakai. saya tahu, mereka call saya, nak jumpa saya , nak try Mary Kay ...mesti ada sebab. So kena ikhlas cuba bantu selesaikan masalah yang dihadapi mereka.

Saya sangat suka dengan philosophy Mary Kay
1. God
2. family
3. Career.


Ya..selagi urusan kita dengan Allah belum selesai , selagi urusan dengan family belum selesai, janganlah nak mengada-ngada keluar buat bisness. Mary kay..sgt mengajar saya membahagikan masa , give priority. Dan kerana itu, bila saya seikhlasnya bagitahu customer ' maaf , petang ni saya tak dapat jumpa sebab rush nak ambik anak...' , mereka akan faham. saya akan slot in kan appointment lain untuk bertemu mereka...:). Dan alhamdulillah..kerjaya part time Mary Kay saya ini juga dapat restu suami dan mak ayah saya. Sekarang ni mereka pula yang banyak tanya aktiviti Mary Kay saya..:).

Minggu ni ayuni exam...so sy hadkan masa saya bersama customer. tiada appointment utk minggu ini. semuanya hanya melalui wassup....

saya suka share...saya suka mengajar..tapi saya bukan cikgu. Melalui Mary kay..saya rasa puas bila dapat mengajar dan share dengan wanita berkenaan ilmu kecantikan..:). saya pun masih dalam proses belajar...ilmu itu luas. 

So, kepada mana-mana yang inginkan FREE consultation dari saya dan juga FREE SKINCARE CLASS MARY KAY especially area Melaka / Muar / Seremban..jangan segan-segan wassup / message / call saya yer..:) . Best tau! belai belai tangan...belai belai muka..:)

Ni simple Skincare Class saya time waktu rehat Jumaat lepas.
( hishh..sentiasa grab peluang yang ada! biasa sy jumpa customer yg dekat-dekat ,  waktu lunch hour- so tak ganggu aktiviti saya dan anak anak dan suami). Ingatkan nak jumpa sorang jer..rupanya customer ni bawa 2 kawan. Bila dah syiok try Mary Kay...dia panggil lagi kawan -kawan lain. Saya apa lagi..memang ler seronok sesangat...! customer ajak jumpa kat ice room...mana-mana pun boleh nak share mary kay!

 


Ok...so sesiapa sahaja yang berminat nak tahu more about Mary Kay...boleh wassup/ message saya yer di talian 017-6267065.

Yang di Utara...jangan bimbang, saya ada team di sana yang boleh buat Skincare untuk anda secara PERCUMA juga. Hubungi saya untuk dapatkan contact no Gee di Sg. Petani!

Yang rasa nak buat part time / full time Mary Kay and need more info, jangan segan-segan contact saya. Best sgt tau training Mary Kay. Professional gitu....pakaian pun kena kemas, ada dress code.



Lets Try MARY KAY. 50 years excellence. Tak cuba..tak tahu. nak cuba... contactlah saya.

Ok ..tak sabar nak share percutian saya ke Hangzhou , China! stay tune................................


*gambar from google.



Saturday, 8 March 2014

MARY KAY! FIND ME at MUAR, MELAKA area...

Salam....

ramai yang bertanya berkenaan Skincerity akan tanya juga berkenaan skincare product macam facial wash , moisturizer, foundation..etc..etc..

Then I decide nak share skincare yang saya pakai, MARY KAY!

First time saya tahu about MARY KAY ni masa saya kat UK about 3 years ago. Tapi masa tu tak tahu nak carik kat mana...

Then bila balik Malaysia, saya contact kawan saya Nora , nak try MARY KAY.  Nora datang jumpa saya di salah sebuah hotel di KL. Masa tu kebetulan saya ada kursus. Nora buat free skincare class untuk saya...Nora ajar saya cara cuci muka yang betul...pastu yang best tu bila pakai lip mask..bibir jadik lembut..pinkish...kulit kering pada bibir pun tanggal dengan mudah. Semua product MARY KAY buat saya teruja.
  
 * TQ my fren Fatin Hanani dan Maria yang allow saya guna gambar ni .....ni gambar customer diorang.


Annndddddddddddddd yang paling saya rasa best sgt sgt...ialah FOUNDATION MARY KAY! tak pernah seumur hidup saya, saya pakai foundation yang sgt halus..sgt senang nak sapu..tak berminyak and muka nampak glow glow gitu..;P. Terus order Foundation ngan Nora. sgt sgt berbaloi...1 tube boleh tahan 8 bulan !!! ( pakai skit jerk..dah cukup..). Foundation ni ada fungsi tau..bukan setakat nak cantik jerk..tapi penting untuk halang habuk masuk kedalam pori muka..

* saya guna Foundation Beige 3..:)
*picture from google..;P


Tahun lepas..muka saya mengalami masalah jerawat yang teruk..mungkin sbb perubahan cuaca dan saya pun belasah jerk pakai ntah apa apa product. Sedey sgt muka naik jerawat. bertambah sedey sebab jerawat naik after saya gatal try pakai product ABC...hu hu. Habis muka saya merah-merah. nak kata murah tak jugak..mahal gak beratus saya beli product tempatan ABC...

Akhirnya...ambik keputusan...beli whole set MARY KAY Botanical....nak betulkan kulit saya ni. Saya tahu saya kena sabar untuk pulihkan muka kembali.... sedey sangat.

* saya pakai F3 Botanical untuk kulit berminyak
* ada set lain F2 - untuk kombinasi , F1 - untuk kulit kering
*picture from google..;P

Alhamdulillah..after a week pakai OIL FREE HYDRATING GEL..merah merah muka saya sangat berkurangna..muka pun jadik lembap. Set harian saya pakai set BOTANICAL F3 ( kulit berminyak..)- teruja dengan harga BOTANICAL yang sangat affordable.

Sabar..sabar...kena bagi masa untuk muka saya betul - betul pulih. Masa guna ada lagi jerawat tumbuh bila nak period..tapi dah tak mcm dulu dulu. Jerawat cepat susut dengan ACNE SPOT SOLUTION dan ACNE serum. Saya teruskan pakai...saya google info dan saya tahu product yang baik tidak akan bagi kesan kat muka sekelip mata dalam 3 hari kulit dah toingggg jadik putih...dalam 3 hari toinggg jerawat hilang.....

Product yang baik macam Bodyshop, SKII , Clinique, MaRY KAY..( just name a few..) akan rawat dan heal muka secara perlahan-lahan dan selamat. Tapi kenapa saya pilih MARY KAY?

sebab;-
1. dari TUMBUH_TUMBUHAN
2. bahan kimia yang digunakan SELAMAT - kat Kilang Mary Kay , bahan buangan hasil pembuatan produk MARY KAY dibuang kedalam sebuah kolam ikan! tapi ikan ikan tu tak mati....ikan tu makin sihat...;P. showing that bahan buangan sisa Mary Kay ni sgt lah selamat siap boleh jadik bahan makanan ikan..he he...( Teringin sangat nak tengok kolam ikan tu..;) - yeah! I on my way to Hangzhou China..education trip by MARY kAY.
3. Tiada dari bahan haiwan dan dengan itu sgt sesuai untuk VEGETARIAN.
4. product tak mengelupas..tak merah merahkan muka....Biar lambat asal selamat !
5. Kualiti tiada tandingan...MARY KAY top USA PRODUCT.
6. dah 50 TAHUN..! Banyak clinical research tentang product ni...50 tahun tu..lama bertapak dan bertahan sebab kualitinya yang best.
7. MARY KAY dapat mcm mcm award termasuklah loyal customer award - bila dah cuba MARY KAY mesti nak beli dan cuba lagi..mmg best!
8. SENANG nak beli..jadik member klik..klik..beli ONLINE jerk. tak yah gi kedai. Log in jer kat www,marykayintouch.com.my. Member jer tau boleh log in. Kalau bukan member boleh browse product kat www.marykay.com.my
9. HARGA mampu beli....first set saya beli BOTANICAL..terkejut saya sebab harga lebih murah dari harga product tempatan ABC yg saya beli dan telah merosakkan muka saya..hu hu....
10. Suka sgt motto MARY KAY..1.GOD...2, FAMILY..3, CAREER.. betulkan? betulkan? apa- apa pun kerja yang kita buat mesti kena utamakan TUHAN dulu..insyaAllah hidup akan berjaya.

Banyak lagiiiiiiiiiiiiiiiiii......kelebihan MARY KAY.  Lagi best sebab selalu dapat free gift  MARY KAY...

Mmmm..apalagi..

ANDA masih tercari-cari lagi skincare yang sesuai untuk muka anda? Boleh contact saya untuk sessi temujanji...FREE SKINCARE CLASS...seronok sgt setiap kali buat skincare..org akan senang hati sebab we are more to share cara penjagaan muka...NO paksa paksa kena beli MARY KAY ( inilaaa..saya dan kawan saya sgt hairan bila Nora approach kami..she just share about MARY KAY..sikit pun tak der unsur paksaan kena beli which saya tak suka- mcm certain product). Yang penting nak share the goodness of the product. Pasti jatuh cinta...:)

SHARING is CARING!!! to those who interested...come contact me!

Contact me now! area MUAR , MELAKA - saya boleh arrange temujanji dengan anda. Tempat lain pun boleh..bisa diatur...:)

ok..jangan tunggu lagi. Rasai keistimewaan MARY KAY. dari wanita untuk wanita....



salam sayang dari saya,
suria Mary Kay,
Ayer Keroh / Masjid Tanah MELAKA.
017-6267065


* hi hi ni gambar saya masa mula mula join MARY KAY.  Terkejut tau bila lecturer saya call offer meja untuk saya bukak booth semasa Seminar Penjagaan Kulit sebab lecturer saya ni sgt berhati hati pilih product yang nak dishare di booth..dia tak nak product yang kupas mengelupas..putih memutih..so dia call saya OFFEr saya bukak booth MARY KAY kat UKM Bangi. Pilihlah skincare yang selamat..jangan jadik macam saya dulu..belasah pakai product ABC. adik-adik lepasan universoti..kolej yang belum dapat kerja tu..meh meh jumpa akak...MARY KAY is very special sebab ia bukan setakat niaga biasa biasa tau but ia adalah KERJAYA. KERJAYA.